anny van der groen heyligers foto
Op 30-11-1966 verdween op mysterieuze wijze Anny van der Groen-Heyligers uit haar flat aan de Boutenslaan in Eindhoven. Hoewel het die dag guur en regenachtig weer was, had ze haar woning zonder regen -of winterjas verlaten in een rode lange terlenka broek, een blauwe bloes en lage zwarte schoenen.
G.Hüskens
Ze verdween die dag tussen half twee en drie uur.
De leider van het onderzoek destijds was Inspecteur H. Hüskens (r)
Ondanks het slechte weer had ze geen jas met zich meegenomen.
Mogelijk droeg ze haar sieraden, gouden ringen met safieren en briljanten en een zwaar zilveren met blauwe armband en een Russisch opschrift.
De toen 23-jarige Anny van der Groen-Heyligers verdween op 30 november uit de echtelijke woning in Eindhoven met achterlating van haar 14-maanden oude zoontje dat allen in de flat achterbleef.
Ze heeft bij haar vertrek geen geld of persoonlijke zaken meegenomen.

Ook haar sigaretten lagen thuis terwijl Anny een kettingrookster heette te zijn. Ze had die middag bezoek gehad van een loodgieter die later een beruchte moordenaar bleek te zijn.
Dat was Wim Smulders. (de man die vele jaren later RINJA  SHEWPERSADSINGH vermoordde en voor meerdere moorden werd veroordeeld). Hij zat anno 2010 nog steeds gedetineerd en zijn naam wordt ook genoemd in 4 mogelijke anderen moorden/verdwijningen van vrouwen. Hij was een kalende mager man van ongeveer 1.70 met een criminele vader en een alcholistische moeder die uit de ouderlijke macht werd ontzet waarna Willem in diverse kindertehuizen werd geplaatst. Al in zijn tienerjaren kwam hij in aanraking met politie en justitie vanwege diefstal en het plegen van ontucht met een klein kind. Op de dag dat Anny verdween is Willem in haar flat bij haar op bezoek geweest. Daar voerde hij als loodgieter wat klusjes uit. Destijds is hij wel verhoord maar hij ontkende alles.
Hij overleed op 74 jarige leeftijd in een TBS-kliniek. Naar aller waarschijnlijk heeft hij dit geheim en nog veel andere ernstige mee in zijn graf genomen.

Dat vermoeden werd jaren later (1993 weer sterker. Toen werd Wim voor de 3e keer aangehouden als verdachte van moord op een vrouw.


ton kets

Volgens Ton Kets (rechts) -oud rechercheur- die ik in 2009 over deze zaak sprak, was er destijds met man en macht aan de zaak gewerktEr werd in de wateren in de directe omgeving van de flat gedregd. In de Dommel, de zandvanger naast de flats aan de Boutenslaan, de Tongelreep en het water in het Stadswandelpark. Ook schijnt er zelfs in riolen te zijn gezocht. Er is in deze zaak nooit een verdachte aangehouden en Ton Kets gaf aan dat, als men toen de technische middelen had gehad die de politie op de dag van vandaag ten dienste staan, de zaak waarschijnlijk wel zou zijn opgelost. Anny is nooit meer gevonden. Er zijn later geruchten ontstaan dat haar lichaam in de zgn. zandvanger in Gestel lag en door zand is overspoeld en om die reden nooit is gevonden. Dat gerucht is echter nooit bewaarheid geworden.

Anny Heyligers 09 12 1966
In het Eindhovens Dagblad is vele jaren later nog uitgebreid aandacht besteed aan deze vermissing met onder andere een interview met haar man

Anny staat ook nu nog (2020) op de lijst van vermiste volwassen personen in Nederland.

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink heeft mbt. enkele vermiste vrouwen een pagina op zijn website gemaakt.
Op die pagina heeft hij ook een stuk geschreven over Wim Smulders.